Biezpienmaize ar žāvētiem ķiršiem

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatam

  • Sviests
     150
  • Cukurs
     80
  • Milti
     200
  • Cepamais pulveris
     1 TK

Biezpiena masai

  • Biezpiens (9%)
     1 kg
  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     120
  • Skābais krējums
     200
  • Kartupeļu ciete
     50
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Sāls
     šķipsniņa
  • Žāvēti ķirši
     200

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisa cukuru, miltus un cepamo pulveri

 

Pievieno istabas temperatūrā noturētu sviestu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst vienmērīga

 

Atdala olu dzeltenumus un tiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli, biezpienu, kartupeļu cieti, skābo krējumu un žāvētus ķiršus

 

Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz masa veido stingras putas un iemaisa to olu dzeltenumu masā

 

Cepešpannā izlīdzina mīklu, blīvi to piespiežot pie pamatnes, pa virsu lej biezpiena masu

 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek cepties 45 minūtes

 

Atdzesē un sagriež pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!