Brokoļu krēmzupa ar ceptiem brokoļiem un lazdu riekstiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Zupai

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sīpols, sagriezts mazos gabalos
     100 g
  • Brokolis, sagriezts gabalos
     600 g
  • Turku zirņi (nokāsti)
     240 g
  • Timiāns
     8 zariņš
  • Ķiploks, smalki sakapāts
     3 daiviņa
  • Ūdens vai vistas buljons
     1 l
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pasniegšanai

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Lazdu rieksti, sakapāti
     30 g
  • Brokolis, sagriezts mazos gabaliņos
     90 g
  • Ziedkāposts, sagriezts mazos gabaliņos
     40 g
  • Rozmarīns, tikai lapiņas
     1 zariņš
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1/2 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas
  • Cietais siers, smalki sarīvēts
     20 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā sakarsē eļļu un liec cepties sīpolus.

Samazini liesmu, pieber sāli, samaisi un sautē apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno brokoļus, turku zirņus, timiānu, ķiplokus un pacep vēl 5 minūtes.

Pielej buljonu un uzvāri. Kad sāk vārīties, nogriez vidēju liesmu un vāri 15–20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

Pārliec blenderī un sablenderē.

Lej zupu atpakaļ katlā, pielej saldo krējumu un samaisi. Pieber sāli un piparus pēc garšas, samaisi un ļauj, lai vāroties uzmet pirmo burbuli.

Kamēr zupa vārās, pannā sakarsē eļļu, pievieno riekstus, brokoļus, ziedkāpostus un rozmarīnu un sautē uz vidējas liesmas apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.

Tad pagriez lielāku liesmu, lai apbrūninās.

Pieber citrona miziņas, sāli un piparus pēc garšas un samaisi. Beigās pieber sieru un ļauj, lai izkūst.

Pasniedz zupu kopā ar pannā ceptajiem brokoļiem, ziedkāpostiem un riekstiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!