Buberts ar dzērveņu ķīseli

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Manna
     110 g
  • Piens
     560 g
  • Cukurs
     80 g
  • Olas
     4 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Sāls
      šķipsna

Ķīsēlis

  • Ūdens
     800 ml
  • Dzērvenes
     200 g
  • Cukurs
     120 g
  • Kartupeļu ciete
     3 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā ielej nedaudz ūdeni un pienu, pieber šķipsniņu sāls.

Silda līdz pirmajam burbulim.

Samazina uguni un maisot pakāpeniski pievieno mannu.

Lēnām vāra un turpina maisīt, līdz manna uzbriedusi. Apmēram 5 min. 

 Noņem no uguns un mazliet atdzesē.  

Pa to laiku atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, lai nav jūtami cukura graudiņi.

Iegūto masu iemaisa nedaudz padzisušā mannā. 

Turpina atdzesēt.

Olu baltumiem pieliek šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. 

Kad putra atdzisusi, tajā iecilā sakultos olu baltumus.

Gatavo ķīseli. 

Katlā ber dzērvenes, saspaida, aplej ar ūdeni (lai dzērvenes tiktu nosegtas) un vāra, kamēr dzērvenes ir izšķīdušas.

Nokāš, lai nebūtu biezumu.

Pievieno cukuru atkarībā no tā, cik saldu vai skābu vēlas ķīseli.

Pielej ūdeni un karsē.

Beigās pievieno nelielā daudzumā auksta ūdens izšķīdinātu kartupeļu cieti.

Maisa līdz pirmajam burbulim. Ņem nost no uguns un atdzesē.

Putru pasniedz ar ķīseli.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!