Bulgurs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rimi bulgurs
     300 g
  • Dārzeņu buljons
     600 ml
  • Burkāni
     4 gab.
  • Saldie kartupeļi
     1 - 2 gab.
  • Eko bietes
     3 gab.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Timiāns
     10 zariņš
  • Ķiploks
     2 gab.
  • Sāls
     1 TK
  • Citrons
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
 

Sagatavo saknes cepšanai, noskalo, un, ja nepieciešams, nomizo. 

Sagriez gabalos kādos vēlies, galvenais vienāda lieluma. 

Aplej ar eļļu, pievieno uz pusi pārgrieztus ķiplokus, timiāna zariņus un sāli. 

Liec cepamajā traukā un cep 25-30 minūtes.
 

Pa to laiku uzvāri buljonu un ieber tajā bulguru. 

Uzliec katlam vāku un ļauj uzbriest 15 minūtes.
 

Pasniedz bulguru ar dārzeņiem, pārlejot ar svaigi spiestu citrona sulu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!