Burgundijas sautējums

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Burgundijas sautējumam

  • Bekons
     100 g
  • Liellopa šķiņķis (var arī būt cita daļa)
     1 kg
  • Burkāni
     2 kg
  • Ķiploki
     2 gab.
  • Pērļu sīpoli
     100 g
  • Sarkanvīns
     500 ml
  • Liellopa buljons
     700 ml
  • Tomātu pasta
     1 ĒK
  • Pētersīļi
     1 buntīte
  • Timiāns
     4 zariņi
  • Šampinjoni
     500 g
  • Sviests
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopu sagriez lielos kubos.

Liellopu apcep pannā ar karstu eļļu, tā, lai tas apbrūninās, tad pieliec klāt ķiploku un atstāj nedaudz pafritēties eļļā – tad liec malā.

Bekonu sagriez smalki un apcep kopā ar timiānu, tomātu pastu un nomizotiem pērļu sīpoliem uz vidējas uguns (aptuveni 5 minūtes).

Burkānus nomizo un griez biezās ripās, atsevišķi sviestā apcep burkānus.

Šampinjonus sagriez 4 daļās un apcep atsevišķi eļļā.

Liec vēlreiz cepties gaļu, pievieno sarkanvīnu un ļauj tam uz pusi noreducēties (novārīties).

Ķiplokus nomizo un sagriez uz pusēm.

Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un arī liellopa buljonu.

Atstāj uz nelielas uguns lēnām sasautēties līdz gaļa mīksta (aptuveni uz 50 minūtēm).

Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pasniedz ar svaigu pētersīli.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!