Lieldienu burkānkūka

  • Sagataves 40min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Pekanrieksti
     100 g
  • Rīvēti burkāni
     340 g
  • Milti
     260 g
  • Cepamā soda
     1 TK
  • Cepampulveris
     1,5 TK
  • Sāls
     0,5 TK
  • Kanēlis
     1,5 TK
  • Olas (lielas)
     4 gab.
  • Cukurs
     300 g
  • Eļļa
     240 g
  • Vaniļas ekstrakts
     2 TK

Krēmam

  • Sviests (istabas temp.)
     60 g
  • Krēmsiers (istabas temp.)
     230 g
  • Pūdercukurs
     230 g
  • Vaniļas ekstrakts
     1 TK
  • Citrona miziņa (smalki sarīvēta)
     1 TK

Dekoram

  • Pekanrieksti
     
  • Ķirbju sēklas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180° C.
Iesmērē ar sviestu divas kūkas formas (23 cm diametrā), un noklāj formu pamatni ar cepampapīru.

Apgrauzdē pekanriekstus apmēram 8 minūtes, līdz tie paliek zeltaini brūni. Ļauj atdzist un smalki sagriež.

Bļodā sajauc miltus, sodu, cepampulveri, sāli un kanēli. Apmaisa.

Jaunā bļodā ar elektrisko mikseri uzputo olas. Pamazām pievieno cukuru un puto, līdz ir gaisīga masa.

Kamēr puto, lej klāt eļļu un vaniļas ekstraktu.

Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz bļodā ir vienmērīga masa.

Ar lāpstiņu pievieno un iemaisa sarīvētos burkānus un riekstus.

Sadala mīklu divās daļās - katru savā formiņā.

Liek cepties uz 25-30 minūtēm, līdz, iespraužot kociņu, nekas tam nelīp klāt.

Izņem no krāsns un ļauj atdzist 5-10 minūtes. Tad apgāž otrādi un ļauj kūkām atdzist pilnībā.
Biskvītam pirms krēma pildīšanas jābūt atdzisušam, lai tas nesāktu kust un nekļūs pavisam šķidrs.

Kamēr biskvīts atdziest, gatavojam krēmu. Bļodā samaisa krēmsieru un sviestu - puto ar elektrisko mikseri.

Kad masa ir gaisīga, pamazām pievieno pūdercukuru, tad vaniļas ekstraktu un citrona miziņu, turpinot putot uz lēna režīma.

Smērē pusi krēma starp abiem biskvītiem, un otru pusi smērē uz kūkas virspuses. 

Dekorē ar riekstiem un sēklām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Napoleona kūka svētkiem!

1h 30min • Vidēji grūti

Ābolmaizītes

2h 55min • Vidēji grūti

Tiramisu siera kūka

12h 45min • Vidēji grūti