Burkānmaize

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Banāni (nomizoti, saspaidīti ar dakšiņu)
     170 g
  • Olas
     2 gab.
  • Gaiši brūnais cukurs
     60 g
  • Medus
     100 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     145 ml
  • Vaniļas pāksts
     1/3 gab.
  • Malts kanēlis
     1/2 TK
  • Ingvera pulveris
     1/3 TK
  • Jūras sāls
     šķipsniņa
  • Cepamais pulveris
     1,5 TK
  • Soda
     1/2 TK
  • Pekanrieksti (gabaliņos)
     100 g
  • Pilngraudu milti
     160 g
  • Kviešu milti
     90 g
  • Žāvētas dzērvenes
     100 g
  • Burkāni (sarīvēti uz rupjās rīves)
     170 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem karstu.

Izklāj ar cepamo papīru pannu 10 x 30 cm.

 

Bļodā ar dakšiņu samaisi banānus ar olām. 

Pievieno eļļu, medu, cukuru un samaisi. 

Citā bļodā samaisi miltus, garšvielas, sāli un sodu ar cepamo pulveri. 

Pievieno slapjajām sastāvdaļām un samaisi. 

Pievieno burkānus, riekstus, dzērvenes un visu iemaisi. 

Lej formā, liec tajā krāsns nodalījumā, kas ir vienu zemāk par vidējo un cep 45 – 55 minūtes, kamēr kociņš, kas iedurts centrā, nāk ārā tīrs. 

Izņem un padzesē līdz siltam pannā, izcel no pannas un atdzesē pilnībā. 

Pasniedz tāpat, vai, ja vēlies, vari pasniegt ar krēmu (samaisot Maskarpones sieru ar biezu jogurtu vai skābu krējumu un nedaudz medus).

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.