Burkānu kūka

  • Sagataves 2h 10min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Olas
     2 gab.
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Cukurs
     85 g
  • Kviešu milti
     150 g
  • Burkāni
     3 gab.
  • Kukurūzas eļļa
     170 g
  • Soda
     1 TK
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Rozīnes
     110 g
  • Valrieksti
     60 g
  • Muskatrieksts
     1/4 TK
  • Kanēlis
     1 TK
  • Miziņa no apelsīna
     1/2 gab.
  • Sula no apelsīna
     1 gab.
  • Rums
     30 g

Krēmam

  • Saldais krējums
     170 g
  • Mascarpone siers
     170 g
  • Dzērvenes saberztas ar cukuru
     100 g

Dekoram

  • Džervenes
     100 g
  • Pistācijas
     30 g
  • Pūdercukurs
      pēc garšas
  • Mandarīns
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mēs ģimenē protam svinēt svētkus un to arī vienmēr darām. Mūsu ciemiņi zina, ka šajā mājā vienmēr būs garšīgs ēdiens, mājīga atmosfēra, viesmīlīgi saimnieki un viesi būs gaidīti arī ikdienā.

Latvijas simtgades svētkos galdu rotās balts galdauts, ziedi, sveces un īsta svētku kūka – mana mīļā burkānu kūka. Pēdējā laikā samazinu kviešu miltu daudzumu uzturā, tāpēc burkānu biskvītu cepu ar mandeļu miltiem, tad tas sanāk mitrāks un gardāks. Neatņemama biskvīta sastāvdaļa ir rozīnes un rieksti, kā arī rums un kanēlis. Krēmu šai kūkai izvēlos spilgti baltu, lai kontrastē ar skaisto biskvītu, tāpēc izmantoju mascarpone sieru. Kūku bagātīgi dekorēju ar dzērvenēm, pistācijām un mandarīniem.

Burkānus nomizo un sarīvē.

Olas sajauc ar cukuru.

Sausās sastāvdaļas sajauc bļodā un pakāpeniski iemaisi pie olām, pievieno burkānus.

Sasmalcini valriekstus un pievieno masai.

Pievieno rozīnes. Ja patīk mīkstākas rozīnes, tās izmērcē uz nakti vai novāri, nokās un pievieno masai.

Pierīvē apelsīnu miziņu un piespied sulu, pievieno rumu. Samaisi.

Lej ietaukotā kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 50 min. Cepšanas laiks atkarīgs no biskvīta izmēra – jo plānāks un mazāks biskvīts, jo mazāk jācep. Pārbaudi gatavību ar koka irbulīti – ja viducis nav mīksts un ķepīgs, tad biskvīts ir gatavs.

Gatavo krēmu – saputo mascarpone sieru ar saldo krējumu līdz stingrai konsistencei.

Saberz svaigas dzērvenes ar cukuru.

Izcepto biskvītu atdzesē un griez horizontāli 3 daļās. 

Apakšējo daļu liec formā, virsū liec krēmu un dzērvenes, tad liec otro biskvīta kārtu, tad atkal krēmu un dzērvenes un tad atkal krēmu un biskvītu. 

Dekorē ar dzērvenēm, mandarīniem, pistācijām, pārkaisi ar nekūstošo pūdercukuru.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.