Cepeškrāsnī grilēta forele

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas forelei

  • Forele
     500 gab.
  • Zaļie zirnīši
     200 g
  • Ingvers
     3 šķēles
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Sāls, citronpipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa cepšanai
     
  • Citronzāle
      pēc garšas

Piedevām

  • Puķkāposts
     1 gab.
  • Sīpols
     1/2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Sviests
      pēc garšas
  • Zaļumi
      sauja
  • Eļļa cepšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mans pēdējā laika atradums “Rimi” ir “Annas zivjaudzētavas” foreles fileja. Man vienmēr lielveikalā ir bijis bail pirkt svaigas zivis, bet šis produkts mani nepieviļ. Parasti izvēlos “Annas zivjaudzētavā” audzētās zivis tad, ja esmu nogurusi, nav laika un spēka gatavot, jo foreles gatavošana neprasa daudz laika.

Foreli esmu ieradusi gatavot divos veidos – cepeškrāsnī grilējot: pārkaisu foreli ar sāli, citronpipariem un grilēju, kamēr gatava. Otrs veids: apcepot uz pannas ar sāli, pipariem. Un, kad zivtiņa apcepta pusgatava, uz pannas lieku ķiploku daiviņas, pārleju ar kokosa pienu, pievienoju citronzāli, ingveru, zaļos zirnīšus un sutinu, kamēr tā gatava.

Piedevās man patīk gatavot puķkāpostu biezeni – apcep sīpolu, ķiploku, novāra puķkāpostu, visu sablendē, pievieno nedaudz sviesta un pārkaisa ar zaļumiem. Piedevās var gatavot arī risotto, sparģeļus, sviesta pupiņas, vārītus jaunos kartupelīšus u. tml. Šis ēdiens ir sātīgs un ātri pagatavojams.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.