Cepta puķkāposta tako

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vesels puķkāposts
     400 g
  • Jūras sāls
     1 ĒK
  • I Love Eco taco mix
     2 ĒK
  • Vīnogu kauliņu eļļa puķkāpostam
     4 ĒK
  • Liels avokado, saspaidīts ar dakšiņu
     1 gab.
  • Smalki sakapāts tomāts
     150 g
  • Gurķis, plāni sagriezts
     200 g
  • Redīsi, plāni sagriezti
     150 g
  • Smalki sakapāti maurloki
     1 TK
  • Smalki sakapātas piparmētras
     1 ĒK
  • Extra virgin olīveļļa
     2 ĒK
  • Laima miziņa, smalki sarīvēta
     1/2 gab.
  • Skābais krējums
     4 ĒK
  • Rimi Planet Salsa Verde
     4 ĒK
  • Rimi Planet tako laiviņas
     12 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni, un, kad verdošs, pieliec sāli un liec iekšā puķkāpostu, ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.

Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej eļļu, uzber garšvielas un iemasē.

Liec krāsnī cepties 40 min – 1 stundu, kamēr kļūst zeltains.

Izņem un sadali mazākās galviņās.

Avokado samaisi ar tomātu, 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem. 

Gurķus samaisi ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu. 

Krējumu samaisi ar laima miziņu. 

Pasniedz: tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.