Cepti kartupeļi ar ceptām garnelēm tomātu mērcē

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Eko kartupeļi mazos kubiņos
     800
  • Vīnogu kauliņu eļla
     30
  • Liels rozmarīna kātiņš, tikai lapas
     1 gab.
  • Liela ķiploka daiva
     1 gab.

Garnelēm

  • Vidēji liels sarkanais sīpols
     1 gab.
  • ICA Vannemei garneles
     1 paka
  • Liela ķiploka daiva, smalki sakapāta
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ĒK
  • Tomāti savā sulā (gabaliņos)
     1 paka
  • Medus vai Demerara cukurs
     1 ĒK
  • Sakapāti pētersīļi
     1 sauja
  • Apelsīna miza, smalki sarīvēta
     1/3 gab.
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     pēc garšas
  • Jūras sāls
     
  • Svaigi malti melnie pipari
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē lielu pannu un ielej eļļu, pievieno kartupeļus un sāli.

Cep uz vidēji lielas liesmas, ik pa laikam maisot, lai tie daļēji kļūst brūni, bet daļēji vēl ir gaiši. Cep, kamēr gatavs, apmēram 20–30 minūtes.

Piecas minūtes pirms cepšanas beigām iemaisi rozmarīnu un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, vēl nedaudz pacep.

Paralēli pannā sakarsē eļļu, liec smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus un sāli, pasautē 5 minūtes.

Tad pievieno tomātu pastu un cep maisot 1 minūti.

Pievieno tomātus, apelsīna mizu, cukuru, papriku (ja izmanto) un sautē 10 minūtes.

Beigās pievieno garneles (tām pirms tam pilnībā notīri čaulas), iemaisi pētersīļus, uzliec vāku un pasautē vēl kādas 10 minūtes.

 

Pasniedz, traukā liekot kartupeļus un pa virsu vai blakus – tomātu garneles.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!