Cepts brokolis ar tomātu salsu

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Ceptam brokolim ar tomātu salsu

  • Brokolis
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Cietais siers
     30 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja
  • Grauzdēti lazdu rieksti
     50 g
  • Marinēti kaperi
     50 g
  • Baltvīna etiķis
     
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 ĒK
  • Malta kumīns
     1 ĒK
  • Kajenas pipari
     1 pēc garšas
  • Rafinētas olīveļļa
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brokoli liec verdošā ūdenī uz minūti noblanšēties.

Uzsilda olīveļļu un ātri nofritē paprikas pulveri, kajenas piparus un kumīnu.

Tad šo eļļu pārlej pāri brokolim.

Brokoli liec krāsni 180 grādos uz 20 minūtēm.

Tomātus noblanšē un noņem miziņu, tad tos griez smalkos kubiņos.

Kaperus un grauzdētus lazdu riekstus griez smalkāk un sajauc kopā ar tomātiem.

Pie tomātiem pieliec klāt bazilika lapas, pievieno olīveļļu, sāli un baltvīna etiķi. Brokli pasniedz siltu ar tomātu salsu un svaigi rīvētu sieru pāri.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!