Cepts brokolis ar tomātu salsu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Cepts brokolis ar tomātu salsu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Brokolis
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Cietais siers
     30 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Grauzdēti lazdu rieksti
     50 g
  • Kaperi
     50 g
  • Baltā vīna etiķis
      pēc garšas
  • Kūpināta paprika
     1 ēdamk.
  • Kumīns
     1 ēdamk.
  • Kajenas pipari
     1 pēc garšas
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brokoli liec verdošā ūdenī uz minūti noblanšēties.

Uzsilda olīveļļu un ātri nofritē paprikas pulveri, kajenas piparus un kumīnu.

Tad šo eļļu pārlej pāri brokolim.

Brokoli liec krāsni 180 grādos uz 20 minūtēm.

Tomātus noblanšē un noņem miziņu, tad tos griez smalkos kubiņos.

Kaperus un grauzdētus lazdu riekstus griez smalkāk un sajauc kopā ar tomātiem.

Pie tomātiem pieliec klāt bazilika lapas, pievieno olīveļļu, sāli un baltvīna etiķi. Brokli pasniedz siltu ar tomātu salsu un svaigi rīvētu sieru pāri.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti