Cepts lasis ar dārzeņiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Lasis bez ādas un asakām
     500 g
  • I Love Eco tako garšvielu maisījums
     3 ĒK
  • Zirnīšu pākstis
     300 g
  • Mazi gurķi, sagriezti plānās šķēlēs
     4 gab.
  • Mazie Bio tomātiņi, sagriezti uz pusēm
     200 g
  • Rukolas dīgsti
     pasniegšanai

Mērce

  • Avokado eļļa
     4 ĒK
  • Smalki sakapāta piparmētra
     1 TK
  • Smalki sakapāts baziliks
     1 TK
  • Smalki sakapāts pētersīlis
     1 TK
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Laša virsmu iesmērē ar tako garšvielām.

Pārloki lielu cepamā papīra gabalu uz pusēm un vienas puses vidū liec lasi.

Pārloki pāri otru pusi. Aizloki no sākuma ciet sānus, pa mazam gabalam un tad galu.

Uzloki visus papīra galus uz augšu, lai nekur nekas netaisās vaļā.

Liec uz pannas un tad krāsnī uz 20 minūtēm.

 

Tikmēr sagatavo mērci, visu sajaucot kopā. Uzvāri katlā ūdeni, kad verdošs, liec iekšā zirnīšus uz 1 minūti un uzreiz nokās, ieliekot ledus aukstā ūdenī. Kad atdzisuši, nokās.

Kad lasis gatavs, izņem, attaisi vaļā un ieelpo skaisto aromātu. 

Pārcel traukā un pa virsu liec gurķus, tomātus, zirnīšus un mērci. 

Uzber dīgstus un piparus un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!