Ceptu biešu «tabulē»

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Grūbas
     200 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Mazas bietes (sagrieztas nelielos gabaliņos)
     500 g
  • Ķiploka galviņa (pārgriezta uz pusēm)
     1 gab.
  • Timiāna zariņi
     10 gab.
  • Rozmarīna zariņi
     4 gab.
  • Ķimenes
     1 TK
  • Medus
     1 TK
  • Konservētas baltas pupiņas (notecinātas)
     240 g
  • Marinēti gurķi (sagriezti mazos kubiņos)
     200 g
  • Svaigi gurķi (sagriezti mazos kubiņos)
     200 g
  • Pētersīļi (smalki sakapāti)
     1 ĒK
  • Maurloki (smalki sakapāti)
     1 ĒK
  • Baziliks (smalki sakapāts)
     2 ĒK
  • Extra virgin olīveļļa vai kaņepju eļļa
     20 ml
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem karstu. 

Pannā samaisi bietes ar eļļu, ķiploku, timiānu, rozmarīnu, ķimenēm, medu, sāli un pipariem. 

Liec cepties, kamēr gatavs (atkarīgs no gabaliņu lieluma). 

Paralēli vāri lielā ūdens daudzumā (ar sāli) grūbas. 

Kad gatavas, nokās. 

Visu, kas ir gatavs, atdzesē, un ķiploku masu izspied no izceptajām daiviņām un iemasējot iemaisi bietēs. 

Samaisi kopā grūbas ar visu, izņemot bietes. 

Tikai pašās beigās pievieno bietes un iemaisi. 

Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.