Ceptu biešu un lēcu salāti

  • Sagataves 2h ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salāti

  • Veselas, nelielas bietes
     500 g
  • Beluga (melnās) lēcas
     100 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Rozmarīna zariņš
     1 gab.
  • Lauru lapa
     2 gab.
  • Ķiploka daivas, bez mizām
     2 gab.
  • Zilais siers, sagriezts nelielos gabaliņos
     60 g
  • Mandeles, sakapātas garenās šķēlēs
     30 g
  • Latvijas salāti
     1 sauja

Mērcīte

  • Grieķu jogurts
     100 g
  • Dižonas sinepes
     1/2 TK
  • Valrieksti, saberzti putrā
     30 g
  • Oliveļļa
     2 ĒK
  • Smalki sarīvētu apelsīna miziņu
     1 TK
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu un liec cepties bietes. Cep 1,5–2 h, līdz bietes gatavas. Izņem ārā, nomizo un sagriez gabalos, kā vēlies.

Tikmēr novāri lēcas, līdz tās gatavas, ūdenim pievienojot sāli, rozmarīnu, ķiploku un lauru lapu. Kad gatavas, lēcas jānokāš.

Bļodā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

Uz šķīvja kārto salātus, bietes, lēcas, uzlej mērci, uzliec sieru un mandeles. Salātus pasniedz siltus vai aukstus, kā vēlies.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.