Ceptu nektarīnu deserts

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Ceptu nektarīnu deserts
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Deserts

  • Smilšu mīkla
     150 g
  • Nektarīni
     8 gab.
  • Vaniļas pāksts (tikai sēkliņas)
     0.5 gab.
  • Medus
     4 ēdamk.
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Saldais krējums
     200 g
  • Smalkais cukurs
     2 ēdamk.

Citronu krēms

  • Sviests
     100 g
  • Cukurs
     100 g
  • Citronu sula
     60 ml
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Bļodā samaisi nektarīnus (sagrieztus 12 daiviņās katrs) ar medu un vaniļu un izkārto pannā. 

Citā pannā izkārto smilšu mīklu, kuru vari sagriezt 5 mm biezās neregulārās šķēlēs (pēc tam tāpat salauzīsi, tāpēc forma nav svarīga). Liec nektarīnu pannu uz pamatnes un cepumu pannu krāsns vidējā nodalījumā.

Paralēli gatavo krēmu. Katliņā ielej ūdeni apmēram 5 cm augstumā un uzvāri. Bļodā liec cukuru, sulu, citrona miziņu (smalki sarīvētu), sāli un sviestu.

Liec bļodu uz katliņa, lai pamatne nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar tvaiku. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti maisi, kamēr sviests izkūst, un tad, visu laiku maisot, pievieno olas. 

Maisi 6-8 minūtes, līdz masa kļūst biezāka un pagriežot karotei otru pusi un novelkot ar pirkstu, paliek līnija, kas neaiztek ciet. Noņem bļodu no katliņa, liec ledusauksta ūdens peldē un atdzesē pilnībā.

Kad viss atdzisis, traukā kārto pa karotei maskarpones sieru (ja masa ir stingra, nedaudz pirms tam pamaisi, lai kļūst vijīga), salauztos smilšu mīklas cepumus, atkal karoti citronu krēma un nektarīnus. 

Kad tas izdarīts, saputo saldo krējumu ar pavisam nedaudz cukura un uzspied virsū. Pasniedz uzreiz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Ananasu kūka

1h • Vidēji grūti

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti