Ceptu nektarīnu deserts

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla
     150
  • Nektarīni (sagriezti 12 daiviņās katrs)
     8 gab.
  • Vaniļas pāksts (tikai sēkliņas)
     1/2 gab.
  • Medus
     4 ĒK
  • Maskarpones siers
     500
  • Saldais krējums
     200
  • Smalkais cukurs
     2 ĒK

Citronu krēms

  • Sviests
     100
  • Cukurs
     100
  • 100% citronu sula
     60
  • Smalki sarīvēta miziņa no 1 citrona
     
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Bļodā samaisi nektarīnus ar medu un vaniļu un izkārto pannā. 

Citā pannā izkārto smilšu mīklu, kuru vari sagriezt 5 mm biezās neregulārās šķēlēs (pēc tam tāpat salauzīsi, tāpēc forma nav svarīga). Liec nektarīnu pannu uz pamatnes un cepumu pannu krāsns vidējā nodalījumā.

Paralēli gatavo krēmu. Katliņā ielej ūdeni apmēram 5 cm augstumā un uzvāri. Bļodā liec cukuru, sulu, citrona miziņu, sāli un sviestu.

Liec bļodu uz katliņa, lai pamatne nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar tvaiku. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti maisi, kamēr sviests izkūst, un tad, visu laiku maisot, pievieno olas. 

Maisi 6-8 minūtes, līdz masa kļūst biezāka un pagriežot karotei otru pusi un novelkot ar pirkstu, paliek līnija, kas neaiztek ciet. Noņem bļodu no katliņa, liec ledusauksta ūdens peldē un atdzesē pilnībā.

Kad viss atdzisis, traukā kārto pa karotei maskarpones sieru (ja masa ir stingra, nedaudz pirms tam pamaisi, lai kļūst vijīga), salauztos smilšu mīklas cepumus, atkal karoti citronu krēma un nektarīnus. 

Kad tas izdarīts, saputo saldo krējumu ar pavisam nedaudz cukura un uzspied virsū. Pasniedz uzreiz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.