"Cielaviņa"

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 6h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Olu baltumi
     9 gab.
  • Cukurs
     360 g
  • Lazdu rieksti
     100 g

Pildījums

  • Tumšā šokolāde
     300 g
  • Saldais krējums
     150 g
  • Sviests
     150 g
  • Cukurs
     100 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olu baltumus (istabas temperatūrā) kopā ar cukuru puto 10 min.

Tad iecilā sadrupinātus lazdu riekstus

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, liek virsū masu, veidojot riņķus (kopā jāizveido 3 gab.)

Cep krāsnī 150 grādos 2 stundas, līdz pamatnes ir izcepušās sausas

Uzsilda saldo krējumu ar cukuru 

Sadrupina šokolādi, lēnām pievieno saldo krējumu un maisa, tad pievieno sviestu

Sāk kārtot kūku, atstājot skaistāko pamatni kā pēdējo

Liek pirmo pamatni, to apsmērē ar krēma kārtu, tad liek otro pamatni, ko arī apsmērē ar krēmu 

Liek trešo pamatni, ko dekorē ar atlikušo krēmu un lazdu riekstiem

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!