Čili kon karne

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņa
  • Liellopu maltā gaļa
     500 g
  • Sāls un pipari
     pēc garšas
  • Kumīns
     1 ĒK
  • Paprikas pulveris
     1 TK
  • Čili pipars
     1/2 gab.
  • Kanēlis
     1/2 TK
  • Konservēti tomāti
     400 g
  • Cukurs
     1 šķipsna
  • Liellopa buljons
     250 ml
  • Sarkanās pupiņas
     400 g

Pasniegšanai

  • Rīsi
     
  • Laims
     
  • Koriandrs
     
  • Tortilja
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uz vidēji karstas uguns uzsilda eļļu. 

Sīpolus, bieži apmaisot, sautē 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi. 

Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes.
 

Paaugstina karstumu un pievieno liellopa gaļu, sāli un piparus. 

Kad gaļa ir apbrūnējusi, ja nepieciešams, nolej šķidrumu.
 

Pievieno kumīnu, papriku un kanēli. 

Maisot cep 2-3 minūtes. 

Tad pievieno tomātus, šķipsniņu cukura un buljonu.
 

Kad masa sāk burbuļot, turpina sautēt vēl 20-25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
 

Sautē, līdz masa kļūst bieza un šķidruma gandrīz vairs nav. 

Tad pievieno sarkanās pupiņas un pasautē vēl 5 minūtes.
 

Pasniedz ar zaļumiem, laimu, tortiljām vai vārītiem rīsiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.