Citronu tarte

  • Sagataves 40min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Milti
     150 g
  • Cukurs
     1 ĒK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Sviests
     90 g
  • Ūdens
     3 ĒK

Pildījumam

  • Olas
     2 gab.
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Svaigi spiesta citronu sula
     125 ml
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Sviests
     85 g

Olbaltuma masai (dekorēšanai)

  • Olu baltumi
     2 gab.
  • Cukurs
     120 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.

Bļodā samaisa cukuru, sāli un miltus.

Pievieno sviestu (aukstu) un visu samīca.

Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz izveidojas nedaudz ķepīga mīklas bumba.

Iespiež mīklu tartes veidnē un sadursta ar dakšiņu.

Liek cepties 15 minūtes. Izņem un ļauj atdzist.

Mazā bļodiņā sakuļ olas ar olas dzeltenumiem. Noliek malā.

Uz mērenas uguns katliņā karsē citrona sulu ar miziņu, cukuru un sviestu, līdz tas izkūst.

Samazina karstumu un pamazām pievieno sakultās olas, nepārtraukti maisot.

Turpina maisīt, līdz krēms sabiezē un sāk mest mazus burbuļus. 

 

Krēmu lej uz izceptās pamatnes un izlīdzina. 

Liek krāsnī uz 5 minūtēm un tad ļauj pilnībā atdzist ledusskapī.
 

Bļodā puto olu baltumus. 

Kad tie sāk iegūt apjomu, pamazām pievieno cukuru un turpina putot, līdz masa kļūst stingra un spīdīga. 

Liek konditorejas maisā un izklāj tartes virspusē. 

Ja vēlas, var apdedzināt ar gāzes degli vai ielikt cepties ar augšējo apdedzi uz 5 minūtēm, līdz baltā masa kļūst zeltaini brūna.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Tiramisu siera kūka

12h 45min • Vidēji grūti

Baklava

1h 5min • Vidēji grūti

Burkānmaize

1h 15min • Viegli

Plūmju pīrāgs

1h 5min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.