Conchiglie makaroni ar cāļa fileju siera mērcē

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Conchiglie makaroni ar cāļa fileju siera mērcei

  • Makaroni Conchiglie Rimi
     250 g
  • Cāļa fileja
     2 gab.
  • Piens
     500 ml
  • Sviests
     100 g
  • Milti
     50 g
  • Cietais siers
     200 g
  • Brokolis
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Lauru lapas
     2 gab.
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cāļa fileju apcep uz pannas no abām pusēm, aptuveni 3- 5 min no katras puses, līdz gandrīz gatava. 

Ķiploku sagriez un liec katliņā ar pienu un lauru lapām.

Pienu kopā ar ķiploku uzvāra un atstāj, lai ievelkas, aptuveni 10 minūtes.

Brokoļa ziedus smalki sagriez, apcepto fileju arī sagriez gabalos.

Lielākā katlā vai panna izkausē sviestu, tad pakāpeniski pievieno miltus, tos iemaisot sviestā, tad klāt pievieno ķiploku pienu u maisi līdz viendabīgai konsistencei.

Mērcē liec gabaliņos sagriezto borkoļus un vistu, un maisot vāri līdz vista gatava (5 – 7 minūtes).

Beigās pievieno rīvēto sieru, sāli un piparus pēc garšas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!