Cūkas rilete

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 5h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Cūkas kakla daļas vai pavēderes
     1 kg
  • Cūkas speķis/treknums
     200
  • Chardonnay baltvīns
     150
  • Ķiploka daiviņas
     5 gab.
  • Smaržīgie pipari
     5 gab.
  • Kadiķogas
     5 gab.
  • Jūras sāls
     1,5 TK
  • Malti pipari
     1 TK
  • Zariņš rozmarīna (tikai lapiņas)
     1 gab.
  • Kātiņš timiāna
     10 gab.
  • Ķimenes
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādus karstu. 

Čuguna katlā liec visas sastāvdaļas, uzliec vāku un liec krāsnī uz 4-5 stundām, līdz brīdim, kad gabaliņi jūk ārā.

Vari arī gatavot spiediena katlā, laiku samazinot uz 2,5 stundām.

Nokās sietiņā gaļu, šķidrumu saglabājot.

Gaļu ar dakšiņām saplēs, lai ir kā rilete, un liec vienā terīnes traukā vai vairākās mazākās burkās. Atdzesē. 

Kad atdzisis, uzlej pa virsu tikai tauku daļu no šķidruma, kas palicis bļodā.

Liec ledusskapī atdzist un baudi pēc kādām 12 stundām. 

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!