Cūkgaļa un kartupeļi sinepju mērcē

  • Sagataves 45min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jaunie kartupeļi
     500 g
  • Cūkgaļas karbonāde
     6 šķēles
  • Sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Sviests
     2 ĒK
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Ābolu etiķis
     2 ĒK
  • Sinepes ar sēkliņām
     4 ĒK
  • Marinēti gurķi
     2 ĒK
  • Marinētu gurķu sula
     1 ĒK
  • Dilles
     2 ĒK
  • Redīsu mikrosālāti
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus pārgriež uz pusēm un liek lielā katlā vārīties sālsūdenī 15 min.

Tad bļodā lej ābolu etiķi, pievieno sinepes, smalki sakapātus marinētus gurķus, sulu, smalki sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Cūkgaļas karbonādes apber ar sāli un pipariem.

Ļauj pastāvēt 30 min.

Pannā sakarsē sviestu un olīveļļu un apcep kartupeļus, līdz tie ir zeltaini.

Izņem kartupeļus un to vietā liek cepties karbonādes – apmēram 4 min. no katras puses. 

Lielā bļodā iemet kartupeļus, kreses salātus un pārlej ar mērci, kārtīgi samaisa.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!