Cūkgaļas fileja ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • cūkgaļas fileja
     300 g
  • olīveļļa
      cepšanai
  • Dižonas pilngraudu sinepes
     2 ĒK
  • pētersīļi
      buntīte
  • sāls
      pēc garšas

Piedevām

  • kartupeļi
     4 gab.
  • burkāni
     2 gab.
  • rozmarīns
     4 zariņš
  • ķiploks
     4 daiviņa
  • sāls un pipari
      pēc garšas
  • olīveļļa
      cepšanai

Mērcei

  • melnie pipari
     20 gab.
  • bbq mērce
     100 ml
  • balzamiko
     30 ml
  • ūdens
     100 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez kartupeļus un burkānus vēlamā lielumā, pievieno rozmarīna zariņus, saspiestu ķiploku un sāli.

Apslaki dārzeņus ar olīveļļu un liec iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 220 grādos uz 20 minūtēm.

Cūkas filejai nogriez sānu cīpslu, un nosusini fileju. Sakarsē pannu ar eļļu un apcep fileju no abām pusēm.

Fileju liec cepeškrāsnī tajā pašā temperatūrā, bet uz 16 -18 minūtēm.

Kad fileja izcepusies, apkaisi to ar sāli, bet vēl negriez.

Pēc 3 minūtēm panē to sinepēs un tad zaļumos.

Savieno mērces sastāvdaļas un savāri tās kopā.

Pasniedz fileju, sagriežot gabalos kopā ar dārzeņiem un mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!