Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
cūkgaļas fileja300 g
-
olīveļļacepšanai
-
Dižonas pilngraudu sinepes2 ĒK
-
pētersīļibuntīte
-
sālspēc garšas
Piedevām
-
kartupeļi4 gab.
-
burkāni2 gab.
-
rozmarīns4 zariņš
-
ķiploks4 daiviņa
-
sāls un piparipēc garšas
-
olīveļļacepšanai
Mērcei
-
melnie pipari20 gab.
-
bbq mērce100 ml
-
balzamiko30 ml
-
ūdens100 ml
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez kartupeļus un burkānus vēlamā lielumā, pievieno rozmarīna zariņus, saspiestu ķiploku un sāli.
Apslaki dārzeņus ar olīveļļu un liec iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 220 grādos uz 20 minūtēm.
Cūkas filejai nogriez sānu cīpslu, un nosusini fileju. Sakarsē pannu ar eļļu un apcep fileju no abām pusēm.
Fileju liec cepeškrāsnī tajā pašā temperatūrā, bet uz 16 -18 minūtēm.
Kad fileja izcepusies, apkaisi to ar sāli, bet vēl negriez.
Pēc 3 minūtēm panē to sinepēs un tad zaļumos.
Savieno mērces sastāvdaļas un savāri tās kopā.
Pasniedz fileju, sagriežot gabalos kopā ar dārzeņiem un mērci.