Cūkgaļas woks ar rīsiem un riekstu mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mērcei

  • Kartupeļu ciete
     3 g
  • Sojas mērce
     100 ml
  • Zemesriekstu sviests
     70 g
  • Ingvera sakne
     10 g
  • Citronzāle
     2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Muskovado cukurs vai brūnais cukurs
     50 g

Cūkgaļas wokam

  • Rīsi
     300 g
  • Cūkgaļas šķinķis
     300 g
  • Sauja aromātisko piparu (Sečuanas)
     
  • Burkāns
     1 gab.
  • Čili vai svaigs halapenjo
     1 gab.
  • Cukīni
     0.5 gab.
  • Brokolis
     0.5 gab.
  • Paprika
     2 gab.
  • Zemesrieksti
     2 saujas
  • Sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāts
     1 kāts
  • Koriandrs
     1 buntīte

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus uzvāri (ūdens attiecība 1:2).

Mērcei katliņā lej sojas mērci un pievieno 100ml ūdens.

Ķiploku, ingveru, citronzāli sagriez un liec mērcē vārīties uz 15 minūtēm.

Visu nokās, tad pievieno klāt zemesriekstu sviestu un cukuru.

Kartupeļu cieti atsevišķi - uzjauc ar nedaudz ūdeni un pievieno klāt mērcei attiecīgu daudzumu līdz biezai, bet tekošai konsistencei.

Cūkgaļu griez plānās šķēlītēs un apcep uz karstas pannas karstā eļļā.

Papriku, brokoli, cukīni, čili vai halapenjo un sīpolus griez lielākos gabalos, burkānus – salmiņos.

Kad cūka apcepta un šķiet gatava, tad pakāpeniski pievieno dārzeņus, nedaudz apcepot tos.

Tad pievieno mērci, zaļumus un zemesriekstus.

Visu vēl kādas 3 minūtes pasautē.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!