Cukīni plācenītis uz tortiljas ar olu

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu tortiljas
     2 gab.
  • Vistu olas
     2 gab.
  • 9% etiķis
     2 TK
  • Pipari un sāls
     pēc garšas
  • Rukolas salāti
     2 sauja
  • Jogurts bez piedevām
     2 ĒK

Plācenīšiem

  • Cukīni
     1 gab.
  • Sāls
     1 TK
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Pilngraudu milti
     2 - 3 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sarīvē cukīni un apkaisi ar sāli, ļauj pastāvēt, tad ar rokām nospied lieko ūdeni, lai cukīni kļūst pēc iespējas sausāki.

Pievieno olu un miltus.

 

Cep plācenīšus mērenā karstumā, lai nepiedeg, no abām pusēm.

Tortiljas apcep no abām pusēm uz karstas pannas bez taukvielām. Pietiks ar 10-20 sekundēm.

Gatavo olas bez čaumalas:

 

Katliņā ielej 2 glāzes ūdens un pagaidi, līdz tas uzvārās. 

Pievieno 1 tējk. etiķa un ar karoti iegriez ūdeni virpulī, virpulis noturēs olu centrā, bet etiķis palīdzēs olas baltumam neizplūst pa visu katlu. 

Ielej olu un vāri 2 minūtes. 

Vāri pa vienai, tāpēc nolej ūdeni un sāc no jauna. 

Uz tortiljas liec jogurtu, tad plācenīti un rukolu, kā arī olu, pārkaisītu ar sāli un pipariem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!