Dārzeņi tempurā

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Dārzeņiem tempurā

  • Pētersīļi
     1 buntīte
  • Burkāni
     2 gab.
  • Zaļie sparģeļi (blanšēti)
     1 buntīte
  • Milti un vēl nedaudz dārzeņu panēšanai
     85 g
  • Gāzēts ūdens
     200 ml
  • Sāls
     ½ TK
  • Cukurs
     ½ TK
  • Eļļa fritēšanai
     2 L

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Miltus sajauc kopā ar sāli un cukuru, tad lēnām maisot pievieno gāzēto ūdeni un maisi līdz viendabīga konsistence – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.

Burkānus griez smalkos stienīšos, bet sparģeļus uz pusēm gan pa vidu, gan gareniski – tā, lai izmērā tie būtu līdzīgi burkāniem.

Visus dārzeņus nedaudz iepanē miltos.

Eļļu uzsildi dziļākā katlā līdz tā karsta (ap 180 grādu).

Dārzeņus katru pa vienam iemērc tempurā, ļauj liekajai mīklai notecēt un liec cepties karstā eļļā aptuveni uz minūti.

Noceptos dārzeņus uzmanīgi ņem ārā no eļļas un pirms pasniegšanas nosusini uz salvetes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!