Dārzeņu biezzupa

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     3 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Ziedkāposts
     1/3 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Sviests
     20 g
  • Vistas buljons
     1,5 L
  • Krēmsiers
     100 g
  • Maize
     4 šķēles
  • Olīveļļa
     15 ml
  • Kaltēts rozmarīns
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta. 

Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkānus, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeļus. 

Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej buljonu. 

Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem. 

Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru. 

Nogaršo, vai pietiek garšvielu. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!