Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Burkāns, nomizots, sagriezts strēmelēs1 gab.
-
Puravs, sagriezti strēmelēs2 gab.
-
Laims (sulai)2 gab.
-
Rīsu etiķis1 ĒK
-
Jūras sāls1/2 TK
-
Brūnais cukurs1 TK
-
Eļļa cepšanai80 ml
-
Mazā cāļa fileja (bez augšējās cīpslas), sagriezta strēmelēs400 g
-
Garneļes, gareniski sagrieztas300 g
-
Kajēnas pipari1 TK
Pasniegšanai
-
Svaigs koriandrs
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Interesanta ideja pusdienām vai vakariņām.
Dārzeņiem pievieno laima sulu, rīsu etiķi, sāli un cukuru un samaisi.
Pannā sakarsē eļļu, tad pievieno cāļa fileju, garneles, sezamu un kajēnas piparus.
Apcep un ar visu eļļu pārlej salātiem, lai karstā eļļa aptvaicē arī dārzeņus.
Atdzesē un pasniedz ar svaigu koriandru.