Dārzeņu sautējums ar garšaugiem, fetas sieru un Indijas riekstiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Burkāni
     1 gab.
  • Ķiploks
     5 daiviņas
  • Kālis
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Brokolis
     1/2 gab.
  • Ziedkāposts
     1 gab.
  • Zaļie zirnīši
     2 saujas
  • Fetas siers
     125 g
  • Indijas rieksti
     100 g
  • Smaržīgie pipari
     6 gab.
  • Extra virgin olīveļļa
     1 ĒK
  • Svaigs koriandrs
     1 ĒK
  • Timiāns
     4 gab.
  • Sula no citrona
     1 gab.
  • Jūras sāls
      šķipsna

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dārzeņus nomazgā, notīri un sagriez palielos gabalos

Uzkarsē katliņu (rekomendēju katlu ar vāku un biezu dibenu, lai dārzeņi nepiedegtu)

Pievieno eļļu un liec sautēties uz vidējas temperatūras burkānus, ķiploku, kāli un pastinaku.

Uzliec katlam vāku un sautē dārzeņus, ik pa laikam apmaisot.

Pēc aptuveni 15 minūtēm pievieno kartupeļus, vēl pēc 5 minūtēm, brokoļus un ziedkāpostus. Turpini sautēt, apmaisīt, ja liekas, ka nepieciešams ūdens, pievieno to tikai tik daudz, lai sautējums nepiedegtu.

Dažas  minūtes pirms dārzeņi ir pavisam mīksti, pievieno timiāna zariņus, smaržīgos piparus, koriandra lapiņas un zaļos zirnīšus.

Uzliec katlam vāku un ļauj garšām savilkties 5 – 10 minūtes.

Pasniedz, pārkaisot ar fetas sieru un Indijas riekstiem. Lai vēl vairāk pastiprinātu ēdiena garšu, pievieno nedaudz citrona sulas.

Pēc saviem ieskatiem pievieno papildus zaļumus un nogaršo.

Atceries! Tikai tad, kad esi ēdienu pagatavojis un pagaršojis, pievieno sāli, jo iespējams Tev tas nemaz nebūs vajadzīgs.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!