Dārzeņu tadžina

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Dārzeņu tadžina
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaka sakne
     0.25 gab.
  • Rācenis
     0.5 gab.
  • Melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Zaļie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sarkanie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Baltie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kurkuma
     1 šķipsniņa (-s)
  • Čili piparu pulveris
     1 šķipsniņa (-s)
  • Saldās paprikas pulveris
     1 šķipsniņa (-s)
  • Tomātu pasta (tomāti, savārīti ar sīpoliem, melnajiem pipariem un sāli)
     6 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms pagatavo garšvielu maisījumu – saberž piestā visus garšaugus un garšvielas, līdz izveidojas viendabīga masa.

Dārzeņus sagriež gabaliņos un saliek cepamtraukā. Virsū uzber garšaugu maisījumu un pārlej ar tomātu pastu.

Uzliek tadžinas vāku vai puķupodu.

Trauku liek uz plīts vai cepeškrāsnī un uz lēnas uguns tvaicē vismaz stundu. Kamēr dārzeņi gatavojas, tos nevajag maisīt.

Tvaicēšanas ilgums atkarīgs no tā, cik stiegraini ir dārzeņi un cik smalki tie sagriezti.

Kad dārzeņi gatavi, tos pārlej ar baltvīna–sviesta mērci (recepti skat. sadaļā: Mērces) un pārkaisa ar dīgstiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti