Destruktētais cepelīns ar krauksķinātu cūkgaļu

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Destruktētais cepelīns ar krauksķinātu cūkgaļu

  • Dzeltenie kartupeļi
     250 g
  • Nomizotu un izvārītu dzelteno kartupeļu
     400 g
  • Sskābais krējums
     100 g
  • Kūpināta vai žāvēta cūkgaļa
     100 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Šampinjoni
     100 g
  • Tītara gaļa
     300 g
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo kartupeļus, sagriez un izspied caur sulu spiedi. 

Saglabā gan sulu, gan arī sasmalcinātos kartupeļus. Jauc kopā ar izvārītajiem kartupeļiem un izspaidi viendabīgā masā, pievieno sāli. 

Sagriez smalkāk sīpolus un šampinjonus. 

Karstā pannā apcep tītara malto gaļu, tad klāt pievieno sagrieztos sīpolus un šampinjonus.

Visu sutini aptuveni 10 minūtes, pievieno sāli un piparus. 

Kartupeļu masu izklāj uz cepampapīra vienā kārtā, tad pārsmērē ar skābo krējumu, pārklāj ar izsutināto gaļu, vēlreiz pārklāj ar  kartupeļu masu. 

Karstā pannā ar karstu eļļu apcep sagrieztu žāvēto cūkgaļu, cep līdz kraukšķīga. 

Cūkgaļu pārliec pāri kārtojumam un visu liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!