Dūmota cūkas krūtiņa ar ananasiem un ķiršiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • dūmota cūkas krūtiņa
     1 kg
  • brūnais cukurs
     5 ĒK
  • ananasu šķēlītes
     440 g
  • kokteiļa ķirši
      dekorēšanai
  • krustnagliņas
     1 iepakojums
  • zobu bakstāmie kociņi
     1 iepakojums

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Gaļu ievieto cepampannā, iegriez rievas un iedur krustnagliņas ik pa 3 centimetriem.

Izņem ananasus no bundžas, pataupi sulu. 5 karotes sulas samaisi ar cukuru un uzklāj uz gaļas.

Pārējo sulu lej pannā, pievieno krūzīti ūdens.

Ar zobu bakstāmajiem kociņiem piestiprini ananasa šķēles uz gaļas un to vidiņos liec kokteiļa ķiršus

Apklāj ar foliju un cep 1/2 stundu.

Izņem no krāsns, noņem foliju un aplej ar sulu, kas sakrājusies pannā.

Cep vēl 15 minūtes, vēlreiz aplaisti ar sulu un tad cep vēl 15 minūtes.

Pirms pasniegšanas izņem kociņus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!