Dzērveņu siera kūka bez cepšanas

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • “Selga” cepumi
     85 g
  • sviests, izkausēts
     3 ĒK

Ievārījumam

  • dzērvenes
     100 g
  • cukurs
     3 ĒK
  • citrona sula
     2 TK
  • želatīns
     2/3 TK

Siera masai

  • krēmsiers (istabas temperatūrā)
     225 g
  • dabiskais jogurts
     125 g
  • saldais krējums
     125 ml
  • cukurs
     3 ĒK
  • citrona sula
     2 ĒK
  • želatīns
     1 TK
  • svaigas dzērvenes dekorēšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcina cepumus, pārliek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Pamatnes masu iepilda kūkas formā (15 cm diametrā) un pieblietē.
 

Gatavo ievārījumu- dzērvenēm pievieno cukuru un citrona sulu, saspaida un uzsilda katliņā, līdz dzērvenes ir mīkstas. Pievieno želatīnu un samaisa. Noliek malā.

Citā bļodā savieno krēmsieru, dabisko jogurtu, 90 ml saldā krējuma un citrona sulu, ar rokas slotiņu kārtīgi samaisa.

30 ml saldā krējuma uzsilda un samaisa kopā ar želatīnu. Kad ir iegūta viendabīga masa, to iemaisa kopējā bļodā.

Krēmsiera masu sadala trīs bļodiņās. Vienā pievieno lielāko daļu dzērveņu masas, otrā nedaudz krāsai. Trešo atstāj bez dzērvenēm.

Lej tumšāko masu pirmo uz cepumu pamatnes, tad gaišāko melleņu masu un tad parasto balto. Liek ledusskapī uz 2 līdz 3 stundām.

Dekorē ar svaigām dzērvenēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.