Dzirkstošā aukstā zupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 2min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • kefīrs
     1,5 L
  • marinētās bietes
     500 ml
  • garais gurķis
     1 g
  • redīsi (sagriezti ripiņās)
     6 gab.
  • Dijon sinepes
     1 TK
  • sāls
      šķipsna
  • lociņi
     2 saujas
  • minerālūdens
     50 ml

Pasniegšanai

  • vārītas olas
     
  • dilles
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.

Sagatavo sastāvdaļas – sagriež gurķi un redīsus, smalki sagriež lociņus.

Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Minerālūdeni var pievienot arī vairāk kā 50 ml – ja nevēlās tik biezu zupu.

Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.