Eksotiskā pavlova

  • Gatavošana 1h 45min
  • Vidēji grūti
Eksotiskā pavlova
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Deserts

  • Olas baltumi
     5 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     275 g
  • Kardamona pāksts sēkliņas (saberztas)
     4 gab.
  • Vaniļas pāksts (tikai sēkliņas)
     1 gab.
  • Baltā vīna etiķis
     1 tējk.
  • Kukurūzas ciete
     2 tējk.

Pasniegšanai

  • Krēms (pēc izvēles)
     100 g
  • Eksotiskie augļi – mango, papaija, marakuja
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 130 grādus karstu. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru.

Lielā bļodā liec olu baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un puto, līdz parādās gaisīgas un smalkas putas. Pa ēdamkarotei pievieno cukuru, turpinot putot vēl aptuveni 5-7 minūtes, kamēr masa kļūst spīdīga un stingra. Beigās pievieno etiķi, kukurūzas cieti un garšvielas, un mikserim darbojoties, viegli iemaisi, bet nepārputo.

Liec olbaltumu masu uz pannas un izveido bumbu apmēram 25 cm diametrā. Nolīdzini virspusi, lai ir taisna. Tad gar malām ar speciālo mazo konditorejas lāpstiņu velc uz augšu, veidojot sānos iedobītes visapkārt kūkai. Pa vidu izveido pavisam nelielu iedobīti. Liec kūku krāsnī cepties uz 30 minūtēm.

Samazini temperatūru uz 90 grādiem un cep vēl 1 h. Izslēdz krāsni, paver durtiņas 5 mm platumā, ieliec tajās koka karotes galu, kas tur durvis vaļā, un ļauj kūkai krāsnī pilnībā atdzist.

Pirms pasniegšanas bļodā saputo saldo krējumu ar sāli un cukuru stingrās putās, samaisi ar skābo krējumu un liec iedobītē. Uzliec pa virsu vairākas ēdamkarotes krēmu, dekorē ar eksotiskajiem augļiem un pasniedz uzreiz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti