Elegantie garneļu salāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Elegantie garneļu salāti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Salātu maisījums
     225 g
  • Ķiršu tomāti
      12 gab.
  • Avokado (liels)
     1 gab.
  • Tīģergarneles (svaigas vai atkausētas)
     24 gab.
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Olīveļļa
     4 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Provansas garšvielas
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Čili pipara skaidiņas
     0.25 tējk.
  • Bagete
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomazgā un nosusini salātus. Sadali pa četriem lieliem šķīvjiem vai lēzenām bļodām. 

Pārgriez tomātus un pievieno salātiem. 

Avokado sagriez pusotra cm kubiņos un kārto uz salātiem. 

Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj. 

Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu. 

Sakapā ķiplokus un liec pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas. 

Pievieno garneles. Uzkaisi sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm. 

Katrai porcijai pievieno 6 garneles. 

Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem.

Pasniedz nekavējoties! Ja vēlies, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti