Elegantie garneļu salāti

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Salātu mix
     1 iepakojums
  • Ķiršu tomāti
     12 gab.
  • Avokado (liels)
     1 gab.
  • Tīģergarneles (svaigas vai atkausētas)
     24 gab.
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Olīveļļa
     4 ĒK
  • Balzametiķis
     2 ĒK
  • Sojas mērce
     2 ĒK
  • Citrona sula
     2 ĒK
  • Ķiploks
     4 daiviņa
  • Provansas garšvielas
     1/4 TK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Čili pipara skaidiņas
     1/4 TK
  • Bagete vai kāda cita maize pasniegšanai
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomazgā un nosusini salātus. Sadali pa četriem lieliem šķīvjiem vai lēzenām bļodām. 

Pārgriez tomātus un pievieno salātiem. 

Avokado sagriez pusotra cm kubiņos un kārto uz salātiem. 

Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj. 

Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu. 

Sakapā ķiplokus un liec pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas. 

Pievieno garneles. Uzkaisi sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm. 

Katrai porcijai pievieno 6 garneles. 

Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem.

Pasniedz nekavējoties! Ja vēlies, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.