Elegantie siļķu salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Lieli vārīti kartupeļi (sagriezti kubiciņos)
     4 gab.
  • "Irbes" siļķu filejas gabaliņi eļļā, sagriezti mazākos gabaliņos
     1 iepakojums
  • Mazs sarkanais sīpols, sīki sakapāts
     1 gab.
  • Marinēti gurķi, sīki sakapāti
     4 gab.
  • Cieti vārīta ola, sakapāta
     3 gab.
  • Ābols, nemizots, sakapāts
     2 gab.
  • Valrieksti, puse sasmalcināti, puse veseli
     200 g
  • Skābais krējums (25%)
     150 ml
  • Provansas majonēze
     150 ml
  • Ābolu etiķis
     2 ĒK
  • Piecu piparu maisījums
     1/2 TK
  • Mārrutki
     2 ĒK
  • Sinepes
     1 ĒK
  • Sagrieztas dilles un lociņi
     2 ĒK
  • Lapu salāti
     katram šķīvim, lai izveidotu bāzi

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā samaisi kartupeļus, siļķi, sīpolu, marinētos gurķus, ābolus, olas, trīs ēdamkarotes sakapātu diļļu un lociņu un sasmalcinātus valriekstus.

Atsevišķā mazākā trauciņā samaisi skābo krējumu, majonēzi, etiķi, piparus, mārrutkus un sinepes.

Pievieno salātiem un rūpīgi samaisi.

 

Uz četriem šķīvjiem izklāj salātu lapas.

Sadali siļķu salātus četrās porcijās, kārto uz salātu lapām.

Pārkaisi ar sakapātām dillēm un lociņiem un veselajiem valriekstiem.

 

Padoms: ja vēlies, košākai krāsai vari pievienot salātiem vienu lielu vārītu, rīvētu bieti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!