Fish & Chips

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • Baltā zivs – 220 g
     220 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Ledusauksts ūdens
     50 ml
  • Kartupeļu ciete
     2 ĒK
  • Kviešu milti
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK
  • Eļļa fritēšanai
     
  • Saldēti kartupeļi frī Rimi
     250 g
  • Zaļie zirnīši Rimi
     100 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu līdz 180 ˚C.

Zivs fileju panē miltos.

Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.

Zivi pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā. Cep, līdz ir gatava, aptuveni 2 – 3 min (līdz kļuvusi zeltaina un kraukšķīga).

Fritē arī kartupeļus un pasniedz ar uzsildītiem zaļajiem zirnīšiem un savu iecienīto mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!