Fokača un tomātu salāti

  • Sagataves 1h 40min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas fokačai

  • Svaigs raugs
     200 g
  • Remdens ūdens
     185 ml
  • Kviešu milti
     290 g
  • Instant polenta
     30 g
  • Jūras sāls
     1/2 TK
  • Cukurs
     1/2 TK
  • Olīveļļa
     60 ml
  • Rupjā sāls
      šķipsniņa
  • Mazie tomātiņi (pārgriezti)
     10 gab.
  • Rozmarīna lapiņas
     

Salātiem

  • Juanita tomāti (pārgriezti uz pusēm)
     200 g
  • Essentia tomāti (pārgriezti uz pusēm)
     200 g
  • Peppermato Murice tomāti (pārgriezti uz pusēm)
     200 g
  • I Love Eco olīvas (kauliņi izņemti, sagrieztas palielos gabalos)
     15 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Selection by Rimi Extra Virgin olīveļļa
     2 ĒK
  • Burratas siers
     1 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodā ielej pusi ūdens, pieliec raugu un iemaisi. Lielā bļodā liec miltus, polentu, sāli un cukuru. Samaisi. Pielej rauga ūdeni, eļļu un mīci mīklu. Ja liekas, ka mīkla par sausu, tad lej pamazām vēl ūdeni (pa 10 ml vienā reizē).

Samīci mīklu kādas 4 minūtes, izveido bumbu. Atstāj bļodā, pārkaisi ar miltiem un pārklāj ar dvieli. Ļauj rūgt 1 stundu siltā vietā.

Pēc vienas stundas sagatavo garenu kēksa formu, iesmērējot ar eļļu. Paņem mīklu, izveido pannas garuma klaipu, liec pannā, uzliec tomātus, rozmarīnu, uzber sāli un liec uzrūgt 30 minūtes.

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu, liec pannu krāsnī un cep vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 20 - 25 minūtes, līdz fokača ir viegli brūngana.

Kamēr cepas, samaisi tomātus ar olīvām, sāli, pipariem un eļļu. Siltu fokaču pasniedz ar salātiem, kuriem uzlikts burratas siers.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!