Franču sīpolu zupa

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • sīpolu
     750 gab.
  • konjaka
     100 ml
  • sviesta
     100 g
  • baltvīna
     200 ml
  • liellopa buljona
     2 L
  • sāls un 5 piparu maisījums
      pēc garšas
  • cukura
     2 ĒK
  • lielas vai vidējas baltmaizes šķēles
     9 gab.
  • miltu
     1 ĒK
  • sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardums, kas jānorgaršo katram!

Sīpolus sagriež plānos gredzenos.

Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20– 30 min.

Pa to laiku uzkarsē buljonu un pielej vīnu.

Kad sīpoli ir mīksti, pieber cukuru un sautē vēl 10 min.

Pieliek miltus un karsē 5 min.

Pieliek sīpolus un vāra 15–20 minūtes.

Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Sagrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvēto sieru.

Kad zupa ir gatava, to salej 6 ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu(s) ar bagātīgi uzbērtu sieru.

Traukus liek cepeškrāsnī augšējā plauktā un cep, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon apetit!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.