Gaisīgās maizītes ar «Basturma»

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     22 g
  • Ūdens
     25 ml
  • Piens
     25 ml
  • Sāls
     šķipsniņa
  • Cukurs
     šķipsniņa
  • Milti
     30 g
  • Ola
     1 gab.
  • Sezama sēklas
     15 g

Uzkodām

  • Filadelfijas siers
     80 g
  • Basturma (šķēlītēs)
     50 g
  • Kaperi
     30 g
  • Zaļumi
     pēc izvēles

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzkarsē ūdeni ar pienu, sviestu, sāli un cukuru.

Pievieno miltus un plaucē, maisot vismaz 2-3 minūtes.

Mīklu pārliec citā traukā un pievieno olu, iemaisi.

Mīklu pildi konditorejas maisiņā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, bez ventilatora. 

Izspied uz cepamās pannas 10 maizītes, pārkaisi ar sezama sēklām un liec cepties.

 

Cep 35 - 40 minūtes, samazinot temperatūru līdz 170 grādiem.

 

Maizītes atdzesē un griez uz pusēm. 

Uzsmērē krēmsieru, liec virsū kaperus, Basturma un zaļumus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!