Gardie kartupeļu salāti

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • jauno kartupeļu
     500 g
  • paipalu oliņas
     20 gab.
  • buntīte loku, sakapāti
     1 gab.
  • buntīte diļļu, sakapātas
     1 gab.
  • lieli gurķi, nomizoti, sagriezti mazos gabaliņos
     2 gab.
  • majonēzes
     100 g
  • skābā krējuma
     100 g
  • mārrutku
     2 TK
  • sinepju
     1 TK
  • sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi salāti, ko izmēģināt ierastā rasola vietā!

Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un novāri kartupeļus ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.

Citā katlā vāri paipalu oliņas 3 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un nolobi čaumalas.

Kad kartupeļi ir gatavi, nokās tos un nedaudz atdzesē.

Kad tie nedaudz atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

Lielā bļodā liec kartupeļus, zaļumus, gurķus, majonēzi, skābo krējumu, mārrutkus, sinepes, pieber sāli un piparus un visu rūpīgi samaisi.

15 oliņas sagriez 4 daiviņās un maigi iemaisi salātos.

Atlikušās 5 oliņas pārgriez uz pusēm.

Salātus liec traukā, kurā pasniegsi, un dekorē ar uz pusēm pārgrieztajām olām. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.