Garneles ar bekonu (à la rumaki)

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Garneles ar bekonu (à la rumaki)
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Bekons šķēlēs
     150 g
  • Tīģergarneles
     16 gabali
  • Sojas mērce
      pēc garšas
  • Bambusa iesmi
      Piederumiem

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī elegantā uzkoda ir cēlusies Japānā. Japāņiem ir vēl variants, kur garneles aizvieto ar vistu akniņām. Tad būtu pavisam latviski!

Sakarsē krāsni 225 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Pārgriez bekona šķēlītes uz pusēm.

Katru attīrītu garneli ietin bekona šķēlītē un saspraud ar koka irbulīti.

Rullīšus kārto uz pannas un katru apslaki ar pāris pilieniem sojas mērces.

Cep krāsnī 15 minūtes, līdz bekons ir izcepies. Pasniedz karstus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti