Garneles ar bekonu (à la rumaki)

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • plānās šķēlēs sagriezta bekons
     150 g
  • attīrītas tīģergarneles
     16 gab.
  • sojas mērce
      pēc garšas
  • koka irbulīši
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī elegantā uzkoda ir cēlusies Japānā. Japāņiem ir vēl variants, kur garneles aizvieto ar vistu akniņām. Tad būtu pavisam latviski!

Sakarsē krāsni 225 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Pārgriez bekona šķēlītes uz pusēm.

Katru garneli ietin bekona šķēlītē un saspraud ar koka irbulīti.

Rullīšus kārto uz pannas un katru apslaki ar pāris pilieniem sojas mērces.

Cep krāsnī 15 minūtes, līdz bekons ir izcepies. Pasniedz karstus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!