Garneles uz grila

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Garneles uz grila
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Nevārītas garneles ar galvu
     500 g
  • Pancetta bekons
     100 g
  • Pesto
     2 ēdamk.
  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garnelēm notīri tikai astes daļu, pārgriežot ar šķērēm muguras pusē čaulu un noņemot to, galvu atstāj klāt. 

Attīrītās garneles iecilā pesto marinādē un katru asti ietin plānā bekona šķēlē. 

Pārlej ar kļavu sīrupu, lai balansētu bekona radīto sāļumu. 

Cep uz sakarsētām grila restēm ne ilgāk kā 3–5 minūtes.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti