Garneļu kreole ar rīsiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Atkausētas garneles
     300 g
  • Sviests
     2 ĒK
  • Oranžā paprika
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Milti
     2 ĒK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Kaltēts timiāns
     1/2 TK
  • Malta saldā paprika
     1 TK
  • Kajēnas pipari
     1 TK
  • Tomāti savā sulā
     200 g
  • Rīsi
     400 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri rīsus, kā norādīts uz iepakojuma.

Sagriez kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku.

Samaisi sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.

 

Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes. 

Tad liec klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi. 

Pievieno samaltus tomātus savā sulā. 

Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti. 

Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!