Garšaugos cepta varavīksnes forele ar kuskusu un tomātiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas forelei

  • Varavīksnes forele
     2 gab.
  • Mīksts sviests
     2 ĒK
  • Mazs zariņš lauru lapas
     1 gab.
  • Timiāna zariņš
     6 gab.
  • Diļļu kātiņi
     2-4 gab.
  • Citrons (sagriezts šķēlītēs)
     1 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Kuskusa maisījums ar kariju
     200 g
  • Mežvidi tomāts
     2 gab.
  • Bazilika lapiņas
     10 gab.
  • Olīveļļa
     1 TK
  • Vīna etiķis
     1/2 TK
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vasarīgs loms!

Pirms liec zivi uz grila, neaizmirsti to nosusināt papīra dvielī, lai tā ir pavisam sausa. Tad ieeļļo zivi, lai grilējoties āda nepieliptu pie restēm. Grilē 5 minūtes ar ādu uz leju, tad īsu brīdi apgriez uz otru pusi. Ja tomēr gadās, ka āda pielīp pie restēm, tad ņem to nost pašā pēdējā brīdī, tādējādi tā atdalīsies daudz vieglāk.

Varavīksnes foreles ierīvē ar mīkstu sviestu no ārpuses un iekšpuses. Pievieno garšaugus, citrona šķēlītes, sāli un piparus. Sakarsē cepeškrāsni 175 grādus karstu un liec cepties zivis uz 12–15 minūtēm.

Uzbriedini kuskusu. Aplej kuskusu ar aptuveni 50 ml vāroša ūdens, samaisi un apklāj ar lina dvielīti vai uzliec vāku. Briedināšanu atkārto vismaz 3 reizes.

Tomātus sagriez, pievieno baziliku, etiķi, olīveļļu un piparus, samaisi un pasniedz kopā ar zivi un kuskusu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.