Sastāvdaļas
Sastāvdaļas forelei
-
Varavīksnes forele2 gab.
-
Mīksts sviests2 ĒK
-
Mazs zariņš lauru lapas1 gab.
-
Timiāna zariņš6 gab.
-
Diļļu kātiņi2-4 gab.
-
Citrons (sagriezts šķēlītēs)1 gab.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Kuskusa maisījums ar kariju200 g
-
Mežvidi tomāts2 gab.
-
Bazilika lapiņas10 gab.
-
Olīveļļa1 TK
-
Vīna etiķis1/2 TK
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vasarīgs loms!
Pirms liec zivi uz grila, neaizmirsti to nosusināt papīra dvielī, lai tā ir pavisam sausa. Tad ieeļļo zivi, lai grilējoties āda nepieliptu pie restēm. Grilē 5 minūtes ar ādu uz leju, tad īsu brīdi apgriez uz otru pusi. Ja tomēr gadās, ka āda pielīp pie restēm, tad ņem to nost pašā pēdējā brīdī, tādējādi tā atdalīsies daudz vieglāk.
Varavīksnes foreles ierīvē ar mīkstu sviestu no ārpuses un iekšpuses. Pievieno garšaugus, citrona šķēlītes, sāli un piparus. Sakarsē cepeškrāsni 175 grādus karstu un liec cepties zivis uz 12–15 minūtēm.
Uzbriedini kuskusu. Aplej kuskusu ar aptuveni 50 ml vāroša ūdens, samaisi un apklāj ar lina dvielīti vai uzliec vāku. Briedināšanu atkārto vismaz 3 reizes.
Tomātus sagriez, pievieno baziliku, etiķi, olīveļļu un piparus, samaisi un pasniedz kopā ar zivi un kuskusu.