Gaspačo

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Zupai

  • Selerija kāti
     3 gab.
  • Gurķis
     1 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Tomāti (liela izmēra)
     3 gab.
  • Tomātu sula
     60 ml
  • Ķiploku daiviņas
     2 gab.
  • Olīveļļa
     3 ĒK
  • Ābolu etiķis
     4 ĒK
  • Cukurs
     2 TK
  • Asā mērce (Sriracha)
     2 ĒK
  • Ķiploku sāls
     1 ĒK
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Pētersīļi
     1 sauja
  • Baziliks
     1/2 sauja

Pasniegšanai

  • Krējums
     
  • Baziliks
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī ieliek pusi no selerijiem, gurķa, sarkanā sīpola, kā arī 30 ml tomātu sulas ar ķiploku daiviņām (visām sastāvdaļām jābūt sagrieztām, lai sanāktu šķidra masa), olīveļļu, etiķi, cukuru, aso mērci, ķiploku sāli. Pulsē, līdz ir vienmērīga masa. Tad pievieno vēl 60 ml tomātu sulas un vēl blenderē.

Pievieno sagrieztus atlikušos dārzeņus, sagrieztus tomātus, pētersīļus, baziliku, sāli un piparus, uzpulsē divas vai trīs reizes, lai iemaisās.

Pasniedz zupu atdzesētu ar krējumu un svaigu baziliku.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.