Grieķu jogurts ar augļiem

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Grieķu jogurtam

  • Grieķu jogurts
     500 g
  • Svaiga apelsīnu sula
     0.5 L
  • Medus
     1 ĒK
  • Kivi
     1 gab.
  • Mango
     1 gab.
  • Ābols
     1 gab.
  • Konservētas aprikozes
     2 gab.
  • Piparmētras
     
  • Bekons
     3 šķēles
  • Kļavu sīrups
     50 ml

Granulai

  • Dažādi rieksti (lazdu rieksti, ciedru rieksti, mandeles – kuri labāk garšo)
     1 sauja
  • Sezama sēklas
     1 sauja
  • Ķirbju sēklas
     1 sauja
  • Saulespuķu sēklas
     1 sauja
  • Medus
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Granulai visas sēklas un riekstus sajauc kopā, un liec krāsnī apgrauzdēties uz 15 minūtēm 180 grādos, ik pēc 5 minūtēm apmaisi.

Pēc 15 minūtēm pievieno medu un arī vienmērīgi izmaisi – liec vēl uz 5 minūtēm krāsnī.

Kad sēklas nograuzdētas, tad tās liek atdzesēties.

Grieķu jogurtu jauc kopā ar apelsīnu sulu un medu – izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Visus svaigos augļus nomizo un griez gabaliņos.

Tikmēr uz karstas pannas liec bekona šķēlītes un cep 2 minūtes no katras puses, tad pārlej pāri ar kļavu sīrupu un noglazē minūti.

Pasniedz bļodā, sākot ar jogurtu, tad pievieno augļus un ogas, pieliek klāt bekonu un granulu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!