Griķu pilavs

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Griķu pilavam

  • Burkāns
     2 gab.
  • Sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Selerija
     1/3 kāts
  • Sviests
     75 g
  • Aunu zirņi
     180 g
  • Paprika
     2 gab.
  • Eļļa
     

Garšvielām

  • Koriandra sēklas
     1 TK
  • Fenheļa sēklas
     1 TK
  • Kumīns
     1 TK
  • Sečuanas pipari
     1 TK
  • Kurkuma
     1 TK
  • Rozā pipari
     1 TK
  • Melnie pipari
     1 TK
  • Sezama sēklas
     2 TK
  • Kanēlis
     4 zariņi
  • Zvaigžņu anīss
     4 gab.
  • Kardamons čaulā
     1 TK
  • Kūpināta paprika
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Griķus sākumā noskalo.

Burkānus, sīpolus, ķiploku, selerijas kātu un papriku sagriez mazos gabaliņos. Katlā uzsildi eļļu, tad liec visas garšvielas nofritēties.

Pēc tam pievieno sviestu un apcep visus dārzeņus un aunu zirņus (pirms tam nokās).

Kad dārzeņi apcepti, tad pievieno griķus un visu kārtīgi izmaisi.

Liec klāt ūdeni 2x vairāk kā griķus un ļauj uz vidējas uguns nosautēties zem vāka (aptuveni 15 minūtes).

Tad liec krāsnī 180 grādos ( uz 20 minūtēm).

Ja griķi ir mīksti, tad viss ir gatavs, ja nav, tad pievieno ūdeni pēc vajadzības un pasutini vēl.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Vistas enčiladas

1h 10min • Viegli

Pad Thai

35min • Viegli

Jāņu mērces

25min • Viegli