Grilētas vistas filejas burgers

  • Sagataves 25min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Vistas filejas, pārgrieztas horizontāli uz pusēm
     2 gab.
  • Portobello sēnes
     4 gab.
  • Rozmarīns, sakapāts
     1 TK
  • "Maiziņš" burgeru maize
     4 gab.
  • Salātu mikss
     4 nelielas saujas
  • Bifeļpiena mocarella, sagriezta šķēlēs
     1 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Tomātu mērcei

  • Tomāti savā sulā
     2 paciņas
  • Demerara cukurs
     60 g
  • Vusteras mērce
     4 ĒK
  • Pētersīlis
     5 kāti
  • Ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
     3 gab.
  • Kūpināta salda vai pikanta paprika
     1 ĒK
  • Melnie pipari
     1 TK
  • Sāls
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo tomātu mērci: katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot bazilika un pētersīļu lapiņas, un uzvāri.

Kad sāk burbuļot, nogriez vidēju liesmu un vāri 20-30 minūtes, līdz sabiezē, atceroties ik pa laikam apmaisīt.

Pēdējās piecās minūtēs iemaisi baziliku un pētersīļus.

Ar šādu mērces daudzumu pietiek vismaz 12 burgeriem un frī kartupeļiem.

 

Sakarsē grilu.

Apzied sēnes no abām pusēm ar eļļu.

Izmanto 20 ml visām sēnēm, ierīvē ar rozmarīnu un sāli.

Vistu ierīvē ar eļļu, sāli un pipariem (ja vēlies, vari pievienot rozmarīnu vai timiānu).

Kad grils gatavs, liec uz tā gaļu, sēnes un maizītes.

Grilē gaļu un sēnes pa 4-5 minūtēm no katras puses, maizīti – kamēr tā silta un kraukšķīga.

Maizītei uz abām pusēm uzzied tomātu mērci.

Uz vienas kārto sēni, gaļu, salātus, sieru, otru uzliec virsū kā vāciņu un pasniedz.

 

Ja tev nav grila, sastāvdaļas var cept cepeškrāsnī 200 grādos.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!